Observatie en registratie = De juiste registratie

Observatie en registratie

Bij observatieonderzoek observeren onze medewerkers bezoekers van een winkel, het aantal passagiers in het openbaar vervoer, het aantal mensen in de winkelstraat. Maar ook hoe loopt een bezoeker de route? Waar staat men stil? Wat trekt de aandacht? Of we registeren het aantal reizigers in bussen en treinen of op stations dan wel registeren het aantal bezoekers in een winkelcentrum of binnenstad.

Enketo Fieldresearch biedt je de mogelijkheid aan om observaties & registraties uit te laten voeren. Door middel van observatie is het mogelijk om gedrag te onderzoeken in zowel natuurlijke/realistische omgevingen als in een gesimuleerde omgeving.

Observatie kan worden toegepast wanneer je op zoek bent naar minder diepgaande motieven en/of drijfveren van jouw onderzoeksdoelgroep. Je bent op zoek naar data dat via registratie verzameld kan worden. Denk hierbij aan tellingen over hoe lang personen ergens stilstaan, hoe lang een persoon een bepaalde (online) boodschap bekijkt of hoeveel buspassagiers de bus instappen bij een bushalte. Enketo Fielwork Services h voert dit allemaal voor jou uit.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wil je meer weten over de inzet van observanten van Enketo Fieldwork Services en het gewenste effect daarvan op basis van eerder uitgevoerde cases? Of wil je direct een observant inhuren? Neem dan gerust contact met ons op.