Observatie en registratie

Observatie en registratie

Bij observatieonderzoek observeren onze medewerkers bezoekers van een winkel of instelling tijdens een bezoek. Hoe loopt men de route? Waar staat men stil? Wat trekt de aandacht? Of we registeren het aantal reizigers in bussen en treinen of op stations dan wel registeren het aantal bezoekers in een winkelcentrum of binnenstad.

Enketo Fieldresearch biedt je de mogelijkheid aan om observaties uit te laten voeren. Door middel van observatie is het mogelijk om gedrag te onderzoeken in zowel natuurlijke/realistische omgevingen als in een gesimuleerde omgeving.

Observatie kan worden toegepast wanneer je op zoek bent naar minder diepgaande motieven en/of drijfveren van jouw onderzoeksdoelgroep. Je bent op zoek naar data dat via registratie verzameld kan worden. Denk hierbij aan tellingen over hoe lang personen ergens stilstaan, hoe lang een persoon een bepaalde (online) boodschap bekijkt of hoeveel buspassagiers de bus instappen bij een bushalte. Enketo Fieldresearch voert dit allemaal voor jou uit.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wil je meer weten over de inzet van observanten van Enketo Fieldresearch en het gewenste effect daarvan op basis van eerder uitgevoerde cases? Of wil je ons direct inhuren? Neem dan gerust contact met ons op.